2. 3. 2011

Televize – Nejčistší forma propagandy, kterou si můžete koupit!

Když se ráno probudím, předtím, než projdu obývákem, první věc, kterou slyším je televize v patře nade mnou; jejich obývák je nad mojí ložnicí. Tohle se děje téměř každé ráno. I když mě to sice vždycky vzbudí, hlavní problém je v tom, že soused se na puštěnou televizi ani nedívá. Slyším ho jak chodí po bytě, zatímco TV hraje na pozadí.

Co lidi nutí pustit si televizi jako první věc jakmile vstanou? Je to zvyk, nebo tady jde o něco jiného?
Jsou tito lidé prostě donuceni automaticky sáhnout po dálkovém ovladači nebo je skutečně zajímá, co se v TV děje a pokud ano, tak proč?

Pokud jde doopravdy o automatický reflex měli bychom se zamyslet nad tím, co nutí lidi chovat se takto iracionálně. Nedává to smysl, nejdřív si pustit TV a pak se věnovat běžným ranním činnostem na místech vašeho domova, odkud televizi jenom stěží slyšíte.

Samozřejmě, mí závislí sousedé nakonec před obrazovkou stejně skončí, aby získali svou denní dávku. Na co se dívají nevím, ale zní to, podle toho co slyším, jako obyčejné ranní talk show. Pravidelný pořad o vaření, drby o celebritách, módní drbárna těch úzkostlivě našňořených moderátorů jež jsou životními přáteli svého zbožňujícího publika.

Postavme se tomu tváří v tvář, televize je prezentována jako hlavní zdroj zábavy a proto působí na ty, kteří cítí potřebu být zabaveni. No a proč lidé cítí potřebu být zabaveni? Je to proto, že jsou neschopní zabavit sami sebe kvůli nedostatku vlastní představivosti či motivace? Možná, možná proto, že jsou prostě líní a baví je roztékat se po gauči a sledovat bezduché programy aniž by museli nějak přemýšlet o svém vlastním světě. Nebo snad fantazírují o světě běžícím v televizi v marné naději, že jednoho dne budou také idolem bulvárního pořadu o celebritách, se svojí vlastní skupinou šílených fanoušků? Není už další generace předurčena k tomu, aby se na sebe dívala v televizích, jako by bylo normální být všude pod stálým dohledem, v obchodech, autobusech, na ulicích a dokonce ve školách a co teprve být takto online?

Ať už je důvod “sledování” televize jakýkoliv, musí být vyzdviženo, že skutečný účel televize má tolik společného se zábavou jako “reptiliánské konspirace” mají společného s pravdivým, investigativním zpravodajstvím. Jsou to neslučitelní kamarádi!

Televize je jednoduše ten nejlepší nástroj propagandy, který kdy byl vynalezen a je používán těmi, jež chtějí manipulovat a ovládat myšlenky široké veřejnosti, která je ochotná obětovat své racionální myšlenkové procesy tím, že dobrovolně usedá před elektronickou, mysl ovládající krabici na celé hodiny svého volného času každý den. Proč myslíte, že...

Celý článek zde: http://probuzeni.blogspot.com/

Žádné komentáře:

Okomentovat