1. 3. 2011

Syrová strava - Raw Food

Vitariánstvo je životný štýl, nie jednorázová diéta. Je to ideálny cieľ, ktorého dosiahnutie by malo byť métou každého človeka, ktorý chce pomôcť svojmu zdraviu a životnému prostrediu. Je našim osobným rozhodnutím, či, kedy a ako sa rozhodneme takto žiť. Na surovú stravu si je dobré zvyknúť postupne, nenásilne, aj keď v tejto dobe si ju osvoja väčšinou až ťažko chorí ľudia, ktorí nemajú iné východisko. Určite je príjemnejšie, ak si sami môžeme podľa potreby určiť dobu prispôsobovania. Nič nestratíte, ak to skúsite, naopak, môžete len získať !
zväčšiť


Dnes je už všeobecne známe, že tzv. civilizačné choroby vznikajú hlavne v dôsledku neprirodzenej, pre človeka nevhodnej stravy.
Pretože človek svojou anatómiou a fyziológiou patrí spolu s homoidnými opicami k bylinožravcom - podskupina plodožravce, prirodzená je pre nás surová rastlinná strava a do 3 rokov aj materské mlieko.
Nezdravé = zdravie nám poškodzujúce sú všetky živočíšne produkty a samozrejme tepelne alebo chemicky upravené potraviny. Surové plody sú prirodzené a podporujú zdravie.

Naša strava by mala denne pozostávať z cca...

Celý článek zde: http://www.freshfood.sk/





Výživa a živá strava

Živá strava neboli living foods (rawfood) je pojem označující potravu tepelně ale i chemicky neupravovanou. Vychází z vědeckých poznatků, že jakákoli tepelná úprava a nešetrné průmyslové zpracování ničí výživné hodnoty v potravinách, mění jejich molekulární strukturu a ty se tak stávají méně hodnotnými, často zdraví škodlivými, ne-li přímo toxickými a karcinogenními. Pod pojmem živá strava se ovšem neskrývá nic, co by se ‚ještě hýbalo‘ - mluvíme zde o syrové rostlinné stravě. Patří sem čerstvé ovoce a zelenina, ořechy a semena v podobě co možná nejbližší tomu, jak je příroda vytvořila.

Proč preferovat živou stravu?

Existují tři základní důvody proč dát přednost čerstvým potravinám před vařenými. Hlavním z nich je...


Celý článek zde: http://www.bio-life.cz/





Další weby zaměřené na Raw Food stravování (eng):
http://www.rawfoodlife.com/ 
http://www.google.cz/ 

Žádné komentáře:

Okomentovat