27. 2. 2011

Aspartam

Aspartam: hrůzná realita a zločin, ale cool

Dnes si zase dáme trochu paranoii. Už jste někdy přemýšleli, proč tolik výrobců jídla do něj přidává umělá sladidla jako je Aspartam? Bylo prokázáno, že to není vhodné k požívání zvířaty ani lidmi. Proč tedy náš stát nás neochrání před tímto? Protože nás nechce ochránit ale zabíjet?

Možná mávnete rukou, že vám neříkám nic nového, že už přeci víte, že také mnohá Éčka jsou považovaná za jedy. Nevím jak Éčka, ale Aspartam jed je.

Při dlouhodobém užívání nebo i okamžitě po požití může způsob mnoho různých druhů zdravotních potíží od bolestí hlavy, změny nálad, obžítnost myslet čistě, nevolnosti po alzheimerovu chorubu, poškození DNA, nizší IQ po celý seznam jiných potíží.

Vědecky byla prokázána jeho škodlivost, ale pak bylo "nezávislou" komisí FDA (Food and Drug Agency) rozhodnuto, že Aspartam nemá žádné škodlivé dopady na zdraví. Mezi členy té komise patřili členové organizace sdružující výrobce a prodejce Aspartamu. To si pak můžete udělat obrázek o tom, jak moc byla ta komise nezávislá. Kolikrát jsme už tento scénář viděli?

Pravda je bijící do očí, ale někteří by rádi, aby toto zůstalo jakýmsi otazníkem, že možná je to jed a že...

Celý článek zde: http://www.freeglobe.cz/
(http://mika.blog.iDNES.cz





SLADKÝ VRAH - ASPARTAM

Oficiální magazín amerického vojenského letectva, Flying Safety (Bezpečnost létání) uveřejnil již v květnu 1992 následující text: „Účinky aspartamu, i když je přijímán jen ve velmi malých dávkách, mohou v těhotenství postihnout plod. Poruchy v souvislosti s aspartamem se u lidí projevují už i při malých dávkách, obsažených v jediné žvýkačce. To může znamenat, že pilot, který pije dietní (lite) limonády, je náchylnější k závratím nebo epileptické aktivitě indukované míháním. Všem takovým pilotům hrozí, že se stanou oběťmi náhlých výpadků paměti, závratí během letu podle přístrojů a postupné ztráty zraku." Monsanto Chemical Co. prodává aspartam jako NutraSweet a EQUAL, a nyní je na trh dodáván i pod jinými názvy různými producenty. Piloti, kteří dostali epileptické záchvaty v pilotních kabinách strojů komerčních leteckých společností přišli o lékařská uschopnění k létání, a tři z nich v tomto roce na aspartam zemřeli...

Celý článek zde: http://www.cestykezdravi.cz/
(WM magazin č.40, 2005)





Názor odborníka:
http://zdravi-az.cz/








Aspartam - pro a proti

Aspartam (E 951, NutraSweet) je syntetické sladidlo a látka zvýrazňující aroma. Byl objeven náhodně při vývoji léku na žaludeční vředy a v přírodě se přirozeně nevyskytuje. Aspartam byl původně považován za dokonalé umělé sladidlo a výrazně přispěl k rozmachu průmyslu nízkokalorických potravin...

Celý článek zde: http://www.ordinace.cz/ 










PŘÍBĚH DVOU SLADIDEL: ASPARTAMU A STÉVIE

Již přes dvacet let zuří v této zemi tichá válka. Bitevním polem je multimiliardový průmysl na výrobu umělých sladidel. Bojovníky jsou na jedné straně obří agrochemický průmysl a jeho silný spojenec, FDA (Úřad pro potraviny a léčiva), na druhé pak hrstka malých soukromých firem a občanů, kterým není lhostejné jejich vlastní zdraví. Ztráty představuje 200 milionů mužů, žen a dětí, kteří pravidelně konzumují přes 5000 produktů slazených sacharinem, acesulfamem K a aspartamem. Činí tak proto, že jsou to diabetici, hypoglykemici nebo si prostě jen hlídají váhu. Nevědomky se stávají oběťmi tím, že konzumují umělá sladidla ve všem od žvýkaček po nealkoholické nápoje. Ještě znepokojivější je používání aspartamu, snad nejtoxičtější z těchto chemikálií, v dětských vitaminech jako Centrum Jr, Sunkist Multivitamins, Flintstones od Bayeuru a žvýkačkových vitaminů Bugs Bunny. Aspartam je dodáván na trh pod neškodně znějícími názvy Equal a NutraSweet.

Jediná varovná nálepka, která se objevuje na malých modrých krabičkách s tabletkami Equalu a produktech s aspartamem, se týká...

Celý článek zde: http://www.rostlinnyolej.cz/ 







ASPARTAM JE JED! 

Co způsobuje aspartam:
poruchy endokrinního sytému, alzheimerovu nemoc, otrava methanolem, příznaky strachu, arthritida, astma, astmatické reakce, bolest břicha, problémy kontroly cukru při diabetes, hyper- a hypo-glykémie, rakovina mozku, poruchy dýchání - těžkost, dušnost, pálení očí a v krku, bolesti při močení, bolesti svalů, křeče, vystřelující bolesti, necitlivost v nohách, svírání, závratě či nestabilita, bolesti hlavy, hučení v uších, záchvaty úzkosti, nesrozumitelné vyslovování (,,patlání" řeči), nejasné vidění, ztráta paměti, bolesti kyčelních kloubů, chronický kašel, chronická únava, deprese, průjmy, únava, extrémní žízeň, nebo hlad, těžké defekty plodu u těhotných žen, skleroza multiplex, Parkinsonova nemoc, kožní tuberkuloza projevující se lupomy (uzlíky - takové boule na hlavě), JE EXTRÉMĚ NEBEZPEČNÝ PRO DIABETIKY (kteří si tohle umělé sladidlo dávají místo cukru!!!!), zapříčiňuje OBEZITU (protože formaldehyd z aspartamu se hromadí v buňkách), poruchy prokrvení, vypadávání vlasů...

Celý článek zde: http://www.nwoo.org/ 






Několik článků o Aspartamu zde:
http://hptruth.info/






Jiný, poněkud odbornější názor na Aspartam:
Z toxikologického hlediska byl aspartam zhodnocen komisí JECFA/FAO/WHO jako sladidlo zdravotně nezávadné a tato komise také stanovila akceptovatelnou denní dávku (tzv. ADI) poměrně vysoko na 40 mg aspartamu na 1 kg tělesné hmotnosti denně. To znamená, že člověk o hmotnosti 80 kg může denně bez rizika zkonzumovat 3 200 mg aspartamu, což by v přepočtu na cukr odpovídalo 640 g cukru. Je prakticky vyloučené, aby byl člověk schopen denně zkonzumovat takovéto množství sladkostí a slazených nápojů.

Celý článek zde: http://www.galenus.cz/




 
Je jen na Vás co jíte!

Žádné komentáře:

Okomentovat