14. 3. 2011

Říkáte jarní únava? Co je to?

Jarní únava je myslím notoricky známé slovní spojení, které často používáme jako naprosto logický argument, když se na konci zimy a na počátku jara cítíme pod psa. Toto úsloví se natolik vžilo, že nám ani na chviličku nepřijde divné, že příroda žádnou jarní únavou netrpí, ba právě naopak si vesele bují, raší, množí se a roste. Nemáme důvod myslet si, že pro člověka by snad měla platit jiná pravidla. Po zimním období klidu bychom měli být přirozeně odpočatí, svěží a plní energie do nového začátku. Ale ouha, něco tu nesedí, že?

Většinou se totiž necítíme vůbec odpočatí a plní sil, chce se nám sice do tvoření a mnohdy dokonce i do plození, ale přesto jako bychom potřebovali postrčit, popohnat, doplnit nádrž. Vysvětlení je celkem jednoduché: přes zimu dostatečně neodpočíváme a v lednu, mimořádně důležitém mezidobí Země, se dostatečně nevěnujeme sami sobě ani po tělesné, ani po duševní stránce. Pokud bychom poslouchali svoje naštěstí stále ještě tikající biologické hodiny a chovali se tak, jak se chová například kočka (v zimě převážně spí a jí), mohli bychom se na jaře protáhnout a s prvním jarním sluníčkem vyrazit do světa za dobrodružstvím. Nic naplat, lidé to zkrátka dělají jinak, a trpí proto jarní únavou – nebudu je kvůli tomu zatracovat. Doplnění energie je to, co všichni na jaře potřebujeme, a proto nám přijde vhod březnová akční nabídka v podobě geniální kombinace Korolenu a Barleye - Mladého ječmenu. Korolen se postará o to, aby měl náš mozek dobré podmínky pro všechny ty náročné psychické úkony a abychom se cítili duševně svěží.

Barley - Mladý ječmen je onou pověstnou energetickou infuzí, která rozpohybuje i nejstrnulejší balvan a nejzarezlejší soukolí. Ano, Barley - Mladý ječmen se opravdu ideálně hodí zvláště pro robustní typy a ty, kteří se ráno cítí jak po prohrané bitvě. Všem bez výjimky pak Barley - Mladý ječmen dodává aktuální energii, vzpruží, omladí a nastartuje a mimochodem velmi prospěje těm, kteří by rádi zhubli, ale moc se jim to nedaří. Pozor by si na Barley - Mladý ječmen měli dát snad jen vzteklíci a lidé neklidní a zrychlení, kterým by mohl způsobit ještě větší vznětlivost a ještě menší schopnost být v klidu na jednom místě. Pro většinu lidí je ale kombinace Korolenu s Barleyem - Mladým ječmenem naprosto ideální, neboť Barley - Mladý ječmen dodá tělu potřebnou energii a Korolen moudře rozhodne, jak tuto energii nejlépe použít. Pokud byste rádi na jaře zařadili TURBO, vezměte si na pomoc červenozelenou dvojku Korolen a Barley - Mladý ječmen, s jejich pomocí budete energičtí, motivovaní, schopní.

Převzato: http://www.celostnimedicina.cz/
magazín Vitae 3/2009 

Žádné komentáře:

Okomentovat